Medusa Jeugd C - Grol

separator

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen GROL uit Groenlo op het programma. Een tegenstander waar in de thuiswedstrijd met speels gemak van gewonnen werd. Maar Medusa was gewaarschuwd, daar GROL tegen de bovenste ploegen de meeste punten heeft gepakt. De ploeg uit Vroomshoop is op weg naar het derde kampioenschap op rij (!) en zou bij de volle winst tegen GROL niet meer te achterhalen zijn. Dus de koppies van de ploeg uit Vroomshoop stonden strak en ze waren vastberaden dit record binnen te halen.

De eerste set ging stroef en Medusa kwam maar slecht in haar spel. GROL daarentegen wist het spel goed te ontregelen en speelde op eigen tempo een aardig balletje mee. Het vele gerommel aan beide kanten maakte het erg spannend en GROL trok verrassend de eerste set over de streep, 26-24. Medusa, normaliter uitstekend spelend en technisch absoluut de betere ploeg van de competitie, wist zich geen raad met de achterstand. Toch wisten ze, na wederom een spannende set, langzaam afstand te nemen in de 2e set en trokken de stand weer gelijk, 17-25 en dus 1-1. Een belangrijk punt en hopelijk de ommekeer in de wedstrijd. Maar GROL wist de druk erop te houden en Medusa ging onnodige foutjes maken. Dat gaf GROL vleugels en ze trokken dan ook de 3e set naar zich toe, 25-16. Ook al heeft Medusa voldoende voorsprong op VOLAR, de nummer 2 in de competitie, verlies tegen GROL zou bijzonder jammer zijn. Anderzijds wist de nummer 2 ook niet te winnen van GROL en dus was er geen man overboord. Medusa rechtte haar rug en nam wraak in de 4e set en won deze met 16-25. Een 2-2 stand. Het moraal van Medusa was alleen wel een beetje geknakt en de ploeg uit Groenlo gaf de winst niet meer uit handen en won met 15-5 en 3-2 de wedstrijd. Voor Medusa was het een off day, maar ook de grootste kampioenen spelen wel eens een mindere wedstrijd. Op 6 april as. mogen ze laten zien wie verdient kampioen van de 1e klasse wordt. Dan staat de thuiswedstrijd tegen VOLAR, de huidige no. 2, op het programma. Wint Medusa deze wedstrijd dan nemen ze voldoende afstand om, met daarna nog 2 wedstrijden te gaan, met redelijke zekerheid de slingers weer uit de kast te halen.