Medusa MA1 – ATC MA1

separator

Na een drukke week, met een bekerwedstrijd en een competitiewedstrijd, was het weer business as usual voor de meiden van Medusa. Dit keer een thuiswedstrijd tegen ATC uit Hengelo. Op papier een wedstrijd die geen probleem zou moeten zijn, maar zoals zo vaak een wedstrijd waar Medusa de tegenstander van zichzelf kon zijn. Ook al kwamen de meiden wat moeizaam uit de startblokken, bij een stand van 6-6 kantelde de wedstrijd en gaf de ploeg uit Vroomshoop gas en liep uit naar een relatief gemakkelijke eerste set winst, 25-12. Ook de tweede set werd een relatief eenvoudige klus. Met een gedegen serves, iedere speelster scoorde zeker 2 aces per beurt, kwamen de gasten niet meer onder de druk uit. Ook al maakte Medusa halverwege de set nog teveel eigen fouten, ze herpakten zich op tijd en de 2e setwinst was een feit. Ook al kwamen ze met speels gemak op een 2-0 voorsprong, het was zaak dat Medusa de altijd lastige derde set goed uit de startblokken zou komen. Dat gebeurde ook en met prima spel werd er geknokt voor iedere punt. De inzet werd beloond en Medusa haalde de derde set naar zich toe met een afgetekende 25-13. Zoals zo vaak in het hedendaagse volleybal is de vierde set een soort van bonus punt. Echter levert de winst van de derde set, en dus 4 wedstrijdpunten, vaak een overwinningsgevoel op. Zo ook bij Medusa, want de spanning was eraf en het niveau zakte langzaam weg. Ook al kwamen ze bij een 16-21 achterstand nog sterk terug tot 23-21, het was niet genoeg om de volle 5 punten in Vroomshoop te houden. Met een sterke serve beurt van ATC pakten de gasten uit Hengelo alsnog een puntje. Desalniettemin sluit Medusa nu aan bij de top vier en is het zaak om geen punten meer te morsen om zo mee te blijven strijden om de bovenste vier plaatsen. Komende zaterdag is het uit tegen Springendal SetUp.