Medusa B1 laat progressie zien!

separator

Medusa MB1- Polstars MB1:
Medusa MB1 worstelt met zichzelf. Uit tegen koploper Vrivo lieten ze zien bij vlagen uitstekend te kunnen volleyballen. Het ontbreekt ze nog aan automatismen, een flinke dosis enthousiasme, maar bovenal het geloof in eigen kunnen. Na een setwinst tegen de koploper en in ieder set een flinke voorsprong, kon het niet anders dan dat ze punten zouden gaan pakken. Dat gebeurde al direct de volgende wedstrijd tegen Polstars. Met uitstekende serve beurten nam Medusa telkens weer een grote voorsprong. Met deze serve beurten, die continue 7 punten opleverde, namen de rood witten een dermate grote voorsprong, dat Polstars geen schijn van kans maakte om nog terug te komen. Een 2-0 voorsprong, met 25-14 en 25-15, liet Medusa haar echte niveau zien. De altijd lastige 3e set zorgde weer even voor wat onrust bij de gastvrouwen. De 3e set ging met 15-25 helaas aan de ploeg uit Bentelo. Nu was het de vraag of Medusa de veerkracht had om terug te komen. En dat deden ze. Wederom was een uitstekende serve de basis voor de setwinst. Bijkomende aspect was het oh zo belangrijke enthousiasme en zelfvertrouwen. Ze maakten met 25-9 gehakt van hun tegenstander. Weer 4 winstpunten en de strijd in de middenmoot is geopend.

Apollo MB3- Medusa MB1:
Een vroege competitie wedstrijd in Borne was nu niet direct waar de Vroomshoopse B selectie op zat te wachten. De start zag er niet goed uit en op alle fronten wist Medusa geen vuist te maken. Dit had echter niets met de tegenstander te maken, maar met hun eigen spel. De belangrijke serve liep niet en zo kon Medusa geen afstand nemen, zoals dat normaal wel gebeurt. De tweede (19-25) en derde set (12-25) waren van een volledig andere orde. De opstelling stond, het enthousiasme was terug en bovenal de service liep als een trein. De 1-2 voorsprong was absoluut verdient en zou recht moeten geven op een 1-3 winst. Maar het liep allemaal anders. Helaas kwam Apollo terug en dat kwam toch vooral door het minder georganiseerde spel van Medusa. Er is nog veel werk aan de winkel om Medusa het zelfvertrouwen te geven, want dat er kwaliteit in het team zit was zeker wel te zien. De soms geweldige aanvallen op de mid-posities, die niet onder doen voor de A klasse, en prima serve beurten, werden afgewisseld met teveel opeenvolgende fouten. Apollo maakte dankbaar gebruik van deze terugval bij Medusa en pakte alsnog verrassend de laatste twee set, en daarmee de 3-2 overwinning.