Medusa MB1 grijpt net mis in duel om de eerste plaats

separator

Na een lange reeks van wedstrijden, die vrij eenvoudig gewonnen werden, was het de eerste grote test en wel tegen de koploper uit Reutum, Kadoeng. De ploeg uit Reutum was de onbetwiste koploper met maar 2 verlies punten. Daarbij hebben ze twee van de drie bedreigers voor de koppositie al op bezoek gehad. Dus de meiden uit Vroomshoop hadden een flinke opgave, maar ze waren er klaar voor.

De eerste set verliep zoals verwacht. Kadoeng vloog uit de startblokken en stond al snel met 5 punten los. Maar toen Medusa eindelijk de zenuwen de baas was en het begon te draaien, kreeg de wedstrijd het beeld wat al te verwachten was. Een gelijk opgaande strijd met vele mooie acties, harde aanvallen en uitstekende services van Medusa kant. Ondanks dat de rood witten steeds beter in hun spel kwamen, wisten ze de eerste set niet naar hun hand te zetten, 25-22. Maar vanaf de start van de tweede set werd duidelijk dat Medusa niet naar Reutum was gekomen om het zelfde lot te ondergaan dan de andere ploegen. Ze gingen uitstekend van start en wisten zowel de 2e als 3e naar zich toe te halen, 22-25 en 23-25. Wat een wedstrijd!

Maar helaas sloeg het noodlot in de 4e set toe. Halverwege de set blesseerde en van de Medusa meiden haar enkel en viel helaas uit. Het probleem van een dergelijke wedstrijd is dat als een team eenmaal op stoom is en men de overwinning voor het grijpen heeft, een dergelijke situatie grote impact heeft op het vertrouwen. Daarnaast is het voor de invaller een enorme opgave om in te vallen. Er werd nog hard gevochten voor de overwinning, maar met 25-18 kwam Kadoeng langs zij. Bij een 2-2 kreeg Kadoeng het vertrouwen weer terug, en na een flinke uitbrander van hun coach, kreeg Reutem de boel weer op de rit en won het uiteindelijk alsnog het gevecht om het kampioenschap, 15-10, 3-2.