Medusa MB1 zet zegereeks voort tegen Esch Stars Vasse

separator

Na een uitstekende thuiswedstrijd tegen de medekoploper uit Fleringen moesten de meiden uit Vroomshoop tegen de nummer laatst aantreden. Op papier een redelijk makkelijke wedstrijd, echter alle team in deze 1e klasse zitten dichtbij elkaar en dus was het weer de mouwen opstropen om de volle buit te pakken.

 

De start was ietwat moeizaam en beide teams hielden elkaar behoorlijk in evenwicht. Medusa wist nog niet op haar eigen niveau te komen en dus was het vechten voor ieder punt. Maar langzaam kroop Medusa uit het dal en begon de serve te draaien. Een belangrijk wapen van de rood witten, dat vaak de beslissende factor is gebleken. Ook nu was het een super servebeurt die ervoor zorgde dat Medusa de 1e set binnen haalde met 20-25. Maar ook Esch Stars stond prima te serveren en kon in de tweede set goed bijblijven en kwam zelfs op voorsprong. Medusa keek de hele set tegen een achterstand aan. Twee time-outs en een wissel waren nodig om Vasse uit het ritme te halen. Tot 21-21 gingen de beide teams gelijk op. Maar toen was het de zelfde Medusa speelster die wederom de set uit serveerde van 22-21 naar een 23-25 winst en dus naar een 0-2 voorsprong.

De altijd lastige derde set was dit keer minder lastig. Vanuit een prima organisatie wist Medusa nagenoeg iedere rally te winnen. Vasse kwam er niet aan te pas en Medusa wist met uitstekend verzorgd spel de derde set met 19-25 naar zich toe te trekken. Een uitstekend resultaat en hiermee hielden de meiden uit Vroomshoop aansluiting bij de top van de eerste klasse. Maar als ze erin slaagden om de volle buit mee naar huis te nemen, kunnen ze verrassend de koploper worden. De vierde set was een kopie van de 1e en 2e set. Ook al had Medusa de hele wedstrijd al het betere van het spel, ook nu moest er weer gevochten worden voor iedere punt. Ondanks dat Esch Stars op een achterstand kwam, liet Medusa het op het eind van de set afweten en kwam de ploeg uit Vasse nog dicht bij de setwinst. Maar ook nu trok een uitstekende serve beurt Medusa er doorheen en wonnen ze verdiend met 0-4.