Drukke week met wisselend succes voor Medusa MB1

separator

Mee doen om twee prijzen vraagt veel van de meiden van Medusa uit Vroomshoop. Inmiddels hebben zij het tot de kwart finales geschopt van de regionale beker en ze draaien nog steeds mee om de bovenste plaats in de 1e klasse. Een super resultaat, maar dat vraagt wel iedere week weer maximale inzet, met regelmaat twee wedstrijden in 1 week, en de kunst om iedere wedstrijd de opperste concentratie op te brengen. De vraag is hoe lang dat vol te houden is.

Afgelopen donderdag was het de inhaalwedstrijd tegen SVH Hellendoorn. De ploeg die het Medusa, tijdens de thuiswedstrijd in het Punt, bijzonder lastig maakte. Verlies zou betekenen dat de rood witten de aansluiting bij de top zou verliezen. Winst zou betekenen dat de strijd om het kampioenschap nog volledig open zou zijn. Dus volle bak vanaf de eerste set, en dat deden ze. Met relatief speels gemak werd de eerste set gewonnen met 21-25. In de tweede set was alles anders. Volleybal is een raar spelletje en dat ondervond Medusa ook. SVH liep al snel uit naar 8-2 voorsprong en die bliksemstart kwam Medusa niet meer te boven en verloor een belangrijk setpunt, 25-15! Maar Medusa vocht terug en haalde haar gram in de 3e en 4e set en dus een 1-3 wedstrijdwinst. Een prima uitslag om niet te lang bij stil te blijven staan want op zaterdag stond alweer de volgende wedstrijd op het program.

De wedstrijd tegen mede koploper Krekkers uit Mariaparochie stond op het programma. Beide ploegen stonden in deze competitie helft nog niet tegen elkaar en de inzet was duidelijk, koploper blijven in de 1e klasse. Krekkers had in iedere wedstrijd problemen met de 1e set en dus was de opdracht simpel, het moraal van Krekkers direct kraken. De start van de eerste set was geweldig. Medusa vloog uit de startblokken en nam al direct een voorsprong van 6 punten. Tot aan de 16e punt bleef het verschil 6 punten, maar langzaam maar zeker kroop Krekkers dichterbij. De Medusa machine stokte en sprokkelde nog maar puntjes, daar waar de tegenpartij met grote stappen dichterbij kwam. Het werd een klassieke “erop en erover”. Krekkers vocht en streed voor iedere punt en won de eerste set met 25-21. Medusa kreeg een behoorlijke tik te verwerken. Wat de meiden ook probeerden, en ze speelden zeer zeker een bijzonder verdienstelijke wedstrijd, de ploeg uit Mariaparochie was met een bijzonder sterke serve druk Medusa continue de baas. Ook de tweede set ging naar Krekkers, 25-21. Ondanks de 2-0 achterstand hield Medusa de moed erin en knokte voor wat het waard was. Hun sterkste wapen, een bijzonder sterke serve, kwam niet op het gewenste niveau en dus kreeg Medusa de druk er niet op. Krekkers daarentegen wist hier wel in te slagen en kon, net als in de eerste twee sets, rond de 16 punten, bij Medusa weg lopen. Langzaam ging het licht uit bij de Vroomshoopse ploeg. Ook de 3e set ging naar Krekkers, 21-17 en dus 3-0. Nog 1 keer zette Medusa alles op alles om alsnog een punt mee naar huis te kunnen nemen, maar het zat er helaas niet in. Ook de vierde set ging naar de tegenstander 25-21. Het zal nu bijzonder moeilijk worden om nog aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap. Maar niets is onmogelijk, want over twee weken komt Krekkers naar het Punt en is er kans op revance!