Medusa A1 door het oog van de naald

separator

In een troosteloze ambiance in Het Punt moesten de meiden van Medusa tegen de middenmoter WEVO uit Weerselo. Op papier een tegenstander waartegen winst geboekt moest worden. De uitwedstrijd was een duidelijke 1-3 winst voor Medusa. En dat met een incomplete selectie dus was het zaak om sterk van start te gaan en gelijk een punt maken dat ze voornemens waren om de volle bak binnen te halen.

Maar het liep allemaal anders. De eerste set was voor de meiden van Medusa. Ze gingen minder op een te laag tempo van start en stonden al vrij snel achter met 0-5. Het was dus  zaak om snel de zeilen bij te zetten om niet de eerste set in te leveren en Wevo de kans te geven om in de wedstrijd te komen. Tevens was het voor Medusa zaak om geen set prijs te geven om aansluiting te houden bij de koploper Pollux. Met hangen en wurgen werd de eerste set met 25-23 binnen gehengeld. 

De 2e set was een kopie van de eerste. Ook al werd het spel beter, Medusa zag geen kans om afstand te nemen van Wevo. Maar met een sterke eindsprint haalden ze alsnog met 26-24 de tweede set binnen. De 3e set was er een van een totaal ander niveau. De rood witten lieten zien waarom ze stevig op de 2e plaats staan. Met een sterke serve beurt namen ze een 9-0 voorsprong. Het was zaak om rustig en geconcentreerd uit te spelen. Met maar liefs 25-09 was de 3-0 voorsprong een feit. Maar zoals aangegeven was het zaak om de volle 5 punten te pakken en dus ook de 4e set. 

Helaas ging Medusa weer mee in het tempo van de tegenstander en kreeg Wevo uiteindelijk een cadeautje van de Vroomshoopse meiden. De wedstrijd was gespeeld en ging met 3-1 naar Medusa.

Zaterdag 24 november as. om 14.00 uur de kraker tussen Pollux MA en Medusa MA in sporthal Vonderswijde te Oldenzaal.