Medusa A1 in gevecht om plaats 1,

separator

Al een paar jaar is het huidige A team van medusa al in gevecht om een kampioenschap. De getalenteerde meiden spelen iedere competitie mee om de titel en tot nu toe is het ze nog niet gelukt om een keer de titel te pakken. Ook deze seizoenshelft speelt het weer mee om de koppositie. Nu tegen Pollux Oldenzaal, waartegen de thuiswedstrijd maar nipt werd verloren met 2-3. Nu uit in Oldenzaal werd het zaak om te proberen Pollux van zich af te houden.

In de eerste set was er duidelijk sprake van spanning. De koppies stonden strak en de eerste punten gingen eenvoudig naar Pollux. Toen eenmaal de spanning er een beetje af was, begon Medusa te volleyballen. Maar het gebrek aan serve druk in de kleine zaal, speelde Pollux in de kaart. Medusa kwam er, ondanks een prima tussensprint, niet aan te pas, 25-20.

In de tweede set ging Medusa beter van start en bleven ze goed bij. Medusa kwam langzaam beter in haar spel en begon weer geloof in eigen kunnen te krijgen. Er werd bijzonder sterk verdedigd in het achterveld en ook de serve begon weer te lopen. Pollux trok nog wel aan het langste eind, maar ze moesten vechten voor de set winst, 25-21. 

Nog een keer richtte Medusa zich op en had vertrouwen in een kleine stunt. De meiden wilden zich niet zo simpel gewonnen geven en vochten voor iedere punt. In de 3e set namen ze een voorsprong, maar Pollux was toch wel overtuigend en kwam langszij bij 23-23. Met vereende krachten haalde Pollux alsnog de buit binnen met 27-25. 

Toch nog kans op een punt? Helaas wilde Pollux daar niet aan meewerken. Ze namen al gelijk een voorsprong van 14-07 en Medusa liep weer achter de feiten aan. Toch wisten ze het tij te keren en gingen met een enorm sterke service beurt aan Pollux voorbij. Mede door een tweede dubieuze beslissing van de scheids, ging alsnog het verdiende punt naar Medusa. De meiden hebben geknokt voor wat ze waard waren, maar moesten de koppositie aan Pollux afgeven.