Medusa A1 heeft 2e plaats stevig in handen

separator
Na het verlies tegen de koploper Pollux, was het voor de meiden zaak om de accu weer op te laden voor een ongetwijfeld lastige wedstrijd tegen ATC Hengelo. De ploeg uit Hengelo wist tegen de bovenste 3 ploegen flink wat punten te sprokkelen en dus was Medusa gewaarschuwd.
De wedstrijd ging al vroeg van start en het was de vraag of de Vroomshoopse meiden al wakker waren. Welnu, ze keken al heel snel tegen een achterstand aan van 6-0. Toen Medusa eenmaal wakker was geschud, gingen de meiden er eens ouderwets tegenaan en verdween de voorsprong van ATC als sneeuw voor de zon. Met tweetal uitstekende serve beurten ging Medusa erop en erover. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en met een nette 15-25 werd alsnog de eerste set winnend afgesloten.
De toon was gezet en het was zaak voor Medusa om “gewoon”druk te houden en de wedstrijd binnen te hengelen. Helaas liep het allemaal anders. ATC wist het tempo uit de wedstrijd te krijgen en speelde rommelend richting eind 2e set. Het werd een moeilijke wedstrijd voor Medusa mede omdat een rommelende tegenstander voor veel onverwachte momenten zorgde. Ondanks een uitstekende achterveld verdediging van Medusa wist ATC bij te blijven en werd het nog spannend aan het eind. Toch trok Medusa aan het langste eind en won ook de 2e set, 23-25. De 3e set was een kopie van de 2e, alleen nu was het Medusa die een set moest afgeven. De 25-22 was wat geflatteerd, omdat Medusa liet zien dat het met vlagen uitstekend volleyballen kan. Met name de spelverdeling was weer prima verzorgt. Met een laatste inspanning probeerde Medusa in de 4e set uit te lopen, maar ATC bleef bij en kwam zelfs op voorsprong. Maar mede door een aantal geweldige kanonskogels werd ATC op haar plaats gezet en serveerde Medusa netjes uit naar 24-26 en dus een 1-3 winst. 14 december as. om 19.00 uur spelen de meiden alweer de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft thuis tegen Vosta uit Enschede.